Basisschool Het Startblok en De Jenaplaneet gaan samen verder

Op 1 augustus 2023 zijn openbare basisschool Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet samen verdergegaan als één samenwerkingsschool onder het bestuur van Stichting MorgenWijzer.

MW-Startblok-2-IMG_3380

De school heet ‘Vivace’, een naam die verwijst naar de componistenbuurt waar de scholen gevestigd zijn. De nieuwe naam is afgeleid van het woord ‘vive’ dat ‘leven’ betekent. Vivace wordt in muziekstukken gebruikt om aan te geven dat de muziek levendig en energiek wordt gespeeld. Dat pas bij onze school: we bruisen van leven en energie. En we voelen ons thuis in onze wijk, die ook vol muziek zit.

Vivace zet in op kwalitatief goed en passend onderwijs, om leerlingen een stevige basis mee te geven voor het vervolgonderwijs. De school werkt vanuit het Jenaplanconcept waarin elementen van het huidige onderwijs op de beide scholen een plek krijgen. Bij Jenaplanonderwijs hoort onder meer dat we samen werken en spelen. We praten met elkaar over de dingen waar we ons blij over voelen, waar we trots op zijn of die we nog moeilijk vinden. Ook vinden we het belangrijk dat we samen vieren en dat je deelt wat jou bezighoudt.

In het schooljaar 2025-2026 verhuist Vivace een nieuw gebouw aan de Preludeweg, ook in de componistenbuurt en tussen de beide huidige locaties in.

Illustratie in footer